Thursday, 6 July 2017

TUTORIAL: DOWNLOAD & INSTALL FONT COMEL !

HI ASSALAMMUALAIKUM.

JUST CHECK IT OUT 😋
Nak notes/assignment/presentation korang jadi comel & interesting ? like this?


***Nak bagitahu awal-awal. Fonts comel comel ini semua cuma boleh digunakan dalam laptop yang ada fonts tu je. Sekiranya korang buat notes kat words laptop korang guna font comel tu, lepas tu korang transfer ke laptop orang lain yang tiada fonts tu. Fonts korang takkan muncul. 

So kiranya untuk ;
  • personal use 💝
  • editing pics with texts 💝
1. Pergi 1001freefonts.com


2. Pilih font yang agak-agak korang suka.


1. Klik download
2. File font yang korang suka selesai di-download 

3. Terus click 2x pada file font


  
3. Click sekali lagi pada file font yang ada dalam folder. 

 4. Click install

 5. Check


 5. search nama font comel korang misalnya korang nak guna font tu kat words. Like me, i downloaded 'Just Beautiful Simplicity' and terus type kat search engine tu. Terus keluar font yang aku dah download.

 6. And now, you're done !
 
thankyou ;) 👏

tyy
6/7 

No comments:

Post a Comment