Friday, 2 December 2016

REVIEW: Face Mask Real Nature TheFaceSHOP ( Lemon )

huhu

HI assalammualaikum.

Yela budak habis sekolah dah, jakun sampai tahap kalau boleh nak buat semuaaaaaaaa benda 🙈🙈

So hari ni, kita meng-try nge-test cuba cuba benda baru. budaks barus naks ups (mei ajar cakap camtu)
Terus cerita jelah, so 28 hb hari tu aku order 3 masker daripada lazada, then petang tadi dah dapat.
(servis lazada sangatlah tiptop gilosssss) 

------> nah link LAZADA.com.my

Malam ni eksaited terus pakai, tak menyabow nak tunggu sejuk ke apa ke.

Lemon Face Mask Real Nature from The Face Shop
@Lazada for  RM15.60 (2 pieces)  

💕 untuk : mencerahkan kulit, bekalkan vitamin C, sekatakan tona gelap




 So manja kan kulit yang dah eeeee sangat dah ni. huhu



SO FAR?
  • not bad , essence dia sangat lah banyak, kalau dah pakai masknya, jangan buang dia punya wrapper, hah tuang habis habis kat muka, sebab banyak gila, melimpah. So boleh pakai kat muka tepek tepek lagi, tangan, bahagian leher leher tu.
  • no irritation
  • no redness sebab muka aku sensitif but this one gives no harm.


 4.5 out of 5 stars 🌟


 3 dec
-tyy 
 

Tuesday, 29 November 2016

settle SPM

Assalammualaikum

yey  ! Hamba dah habis spm , officially not a student anymore.

Tadi paper chemist , agak tricky sikit paper 1, tapi sampai paper 2, alhamdulillah, sangat lah boleh jawab. But, bila paper 3, guess apa jadi? 240 haiqal and kai bin dah step out keluar bilik peperiksaan dah 😂  , lepas tu ramai-ramai ikut. Mana taknya kimia paper 3 spm tahun we ols ni adalah yang tersenang berbanding latihan kitorang selama ni.
Kitorang punyalah expect experiment sabun ke, elektrolisis ke apa ke sekali keluar ini !

( klik gambar )
 Ehek ! Eksperimen kertas 3 yang sepatutnya kitorang buat sendiri, kali ni dia main main pula dengan kita , pergi suruh ULANG BALIK je . So kitorang ulang balik je lah, guna radas bahan macam dalam gambar tu, cuma bezanya logam dengan larutan garam tu ambik je apa apa.
 Perh! Thts cool 😝


So, thts it ! Kitorang dah habis sekolah and aku boleh buat apa je apa aku nak lepas ni yey!
(padahal semalam paper chemist belum start lagi, ibu dah book awal awal suruh tolong kemas baju angah and family 🙄)


APA NAK BUAT LEPAS NI?
 Duduk rumah lah, goyang kaki, layan novel, layan semua benda yang terbantut .




Tapi ! Muahaha , kawan saya seorang ni last dia esok sebab ambik Ekonomi Asas. So goodluck humeirah . Moh kita ketawakan dia 😛
 


BUT  --
 Hari ini juga, dalam aku gembira melepaskan sesuatu yang dah lama aku nak lepaskan, aku juga kena lepaskan sesuatu yang tak pernah terlintas aku nak lepaskan. Hari ni, aku belajar bagaimana untuk jadi seorang perempuan yang betul-betul perempun. Aku betul tercabar. Aku gagal sepenuhnya untuk pertama kali, dalam hidup aku. Aku kena bangun, move on. Takda apa lagi dah, dia tak perlu aku

Terima kasih.  SANGAT. 
TC.

 
 

 29 nov
 - tyy