Wednesday, 8 February 2017

LIFE VS HEART #afterSPM

how can i desc this?

dont know where to express how i felt these few weeks.
now i know that its true when ppl said sch life is more enjoyful, not bcs being a student, but bcs being surrounded by friends whom we want.

-------------tet malay pls----------\\

OKKK

ini hidup aku lepas spm. tak tahu apa cerita hidup kawan yg lain, tapi tengok ok je.
entah, camne cara lagi nak hilangkan apa yg ada. mungkin memang lumrah org yg dilahirkan dalam july berbintangkan horoskop Cancer yang sangat emotionally broken . [pulakkkk!]

nope.
takda salah sesiapa cuma diri ni je yg nak tengok apa akan jadi setiap saat akan datang, tengok dan perhati je. mungkin juga ada rasa sedikit senang tu bila hidup seorang tapi being a lonely person is a very high risk decision tau ! senang je kau boleh stress, senang je kau boleh rasa yg kau langsung tak diperlukan, senang je kau boleh fikir yg 'oh nanti ada lah tu datang cari'. kalau kau sabar, try la .

--dan ....
being lonely juga kau boleh siap kenal dan tahu mana yg kau selesa, bukan sombong tapi ni lah masanya kau kenal org org yg teman kau memanjang masa time sekolah dolu dolu.
😋

HIDUP lepas spm.
HAHA ingat masa sch je ada benda benda camni, tapi sangkaan dan fikiran seorang remaja yg belum habis matang sebenarnya sangat tidak tepat. hidup lepas spm ini lah masa nya yang kau akan rasa macam macam, ok memang best jadi budak bebas, pergi sana pergi sini, ye lah dah habis spm kot! eh lantak aku lah. haha tapi ingat setiap org ada family, dan setiap orang adalah tidak sama.

macam tu juga aku, aku ok je .
cuma agaknya need some self time kot, ye la selama ni duduk rumah je, kawan ada aja lepak keluar tapi lebih fikir nak buat hal sendiri, bukan taknak pun tapi silap aku yg sangat berharap org akan selalu jaga hati aku.
tapi kalau boleh dan mmg taknak pun gaduh gaduh ni, aku kena terima cara macam ni, thats it! aku kena jar diri aku untuk jgn terlalu berharap& jgn terlalu menjaga hati, Buat je ek apa aku nak buat.

                                                                 💣💣💣

org org, kawan kawan,  family yg masih ada sejak sch, yg masih syg sehingga kini,
terima kasih sangat sangat, hopefully nama aku dalam doa kalian.
dan tak lupa buat mereka mereka yg dah banyak dugaan sepanjang berkenalan dgn aku tapi tak blah mcm certain ppl, may Allah grant u a happy life with me in it. TQ 💓


cc; aku pernah jatuh dan aku bangun sendiri, kalau aku jatuh lagi, Allah ada.

with love but no boyfie,
dolphin x


Tuesday, 17 January 2017

DROPSHIPPER BUSINESS !!!

Assalammualaikum semua !

HI HI !

So taknak cakap banyak hari ni, nak terus cakap yang aku buat online business dropshipping !

Since aku dah habis sekolah , so keinginan untuk pegang duit hasil usaha sendiri tu adalah sikit like 10% ? Aku tak kerja luar sebab ibu dah cop aku jadi bibik kat rumah, tukang masak and kalau kerja pun kat mana-mana pun, sekejap ja sebab bulan 2 dah takda.. Jadi, aku cuba dulu jadi dropshipper, so terus online, tak pergi mana-mana, kat rumah je. 

Aku jadi dropship untuk dua pembekal yang memang aku percaya sangat sangat  ! Aku pun tak bodoh mana masa cari pembekal untuk jadi agen, kita tengok kita survey dulu page dia ada ramai supporters tak, feedbacks apa semua. 

So, nama igshop aku milkytee.co (KLIK LINK , BOLEH TERUS SURVEY)



AKU JUAL APA?- Barang-barang gadgets, hp, elektronics
- Charger cable ada
- Action Camera ada yg ala-ala go pro
- SHAWLS/INNERSNOWCAP pun ada tau.

  • ORIGINAL TU YANG PENTING SEBAB TU AKU BERANI JUAL  
  • SETIAP BAHAN ELEKTRONIK ADA TEMPOH WARRANTY






So bismillah , support ya semua ?
Tak mahal sangat , harga berpatutan ;)

bye,
12 jan tyy

Friday, 2 December 2016

REVIEW: Face Mask Real Nature TheFaceSHOP ( Lemon )

huhu

HI assalammualaikum.

Yela budak habis sekolah dah, jakun sampai tahap kalau boleh nak buat semuaaaaaaaa benda 🙈🙈

So hari ni, kita meng-try nge-test cuba cuba benda baru. budaks barus naks ups (mei ajar cakap camtu)
Terus cerita jelah, so 28 hb hari tu aku order 3 masker daripada lazada, then petang tadi dah dapat.
(servis lazada sangatlah tiptop gilosssss) 

------> nah link LAZADA.com.my

Malam ni eksaited terus pakai, tak menyabow nak tunggu sejuk ke apa ke.

Lemon Face Mask Real Nature from The Face Shop
@Lazada for  RM15.60 (2 pieces)  

💕 untuk : mencerahkan kulit, bekalkan vitamin C, sekatakan tona gelap




 So manja kan kulit yang dah eeeee sangat dah ni. huhu



SO FAR?
  • not bad , essence dia sangat lah banyak, kalau dah pakai masknya, jangan buang dia punya wrapper, hah tuang habis habis kat muka, sebab banyak gila, melimpah. So boleh pakai kat muka tepek tepek lagi, tangan, bahagian leher leher tu.
  • no irritation
  • no redness sebab muka aku sensitif but this one gives no harm.


 4.5 out of 5 stars 🌟


 3 dec
-tyy 
 

Tuesday, 29 November 2016

settle SPM

Assalammualaikum

yey  ! Hamba dah habis spm , officially not a student anymore.

Tadi paper chemist , agak tricky sikit paper 1, tapi sampai paper 2, alhamdulillah, sangat lah boleh jawab. But, bila paper 3, guess apa jadi? 240 haiqal and kai bin dah step out keluar bilik peperiksaan dah 😂  , lepas tu ramai-ramai ikut. Mana taknya kimia paper 3 spm tahun we ols ni adalah yang tersenang berbanding latihan kitorang selama ni.
Kitorang punyalah expect experiment sabun ke, elektrolisis ke apa ke sekali keluar ini !

( klik gambar )
 Ehek ! Eksperimen kertas 3 yang sepatutnya kitorang buat sendiri, kali ni dia main main pula dengan kita , pergi suruh ULANG BALIK je . So kitorang ulang balik je lah, guna radas bahan macam dalam gambar tu, cuma bezanya logam dengan larutan garam tu ambik je apa apa.
 Perh! Thts cool 😝


So, thts it ! Kitorang dah habis sekolah and aku boleh buat apa je apa aku nak lepas ni yey!
(padahal semalam paper chemist belum start lagi, ibu dah book awal awal suruh tolong kemas baju angah and family 🙄)


APA NAK BUAT LEPAS NI?
 Duduk rumah lah, goyang kaki, layan novel, layan semua benda yang terbantut .




Tapi ! Muahaha , kawan saya seorang ni last dia esok sebab ambik Ekonomi Asas. So goodluck humeirah . Moh kita ketawakan dia 😛
 


BUT  --
 Hari ini juga, dalam aku gembira melepaskan sesuatu yang dah lama aku nak lepaskan, aku juga kena lepaskan sesuatu yang tak pernah terlintas aku nak lepaskan. Hari ni, aku belajar bagaimana untuk jadi seorang perempuan yang betul-betul perempun. Aku betul tercabar. Aku gagal sepenuhnya untuk pertama kali, dalam hidup aku. Aku kena bangun, move on. Takda apa lagi dah, dia tak perlu aku

Terima kasih.  SANGAT. 
TC.

 
 

 29 nov
 - tyy