Thursday, 6 July 2017

TUTORIAL: DOWNLOAD & INSTALL FONT COMEL !

HI ASSALAMMUALAIKUM.

JUST CHECK IT OUT 😋
Nak notes/assignment/presentation korang jadi comel & interesting ? like this?


***Nak bagitahu awal-awal. Fonts comel comel ini semua cuma boleh digunakan dalam laptop yang ada fonts tu je. Sekiranya korang buat notes kat words laptop korang guna font comel tu, lepas tu korang transfer ke laptop orang lain yang tiada fonts tu. Fonts korang takkan muncul. 

So kiranya untuk ;
  • personal use 💝
  • editing pics with texts 💝
1. Pergi 1001freefonts.com


2. Pilih font yang agak-agak korang suka.


1. Klik download
2. File font yang korang suka selesai di-download 

3. Terus click 2x pada file font


  
3. Click sekali lagi pada file font yang ada dalam folder. 

 4. Click install

 5. Check


 5. search nama font comel korang misalnya korang nak guna font tu kat words. Like me, i downloaded 'Just Beautiful Simplicity' and terus type kat search engine tu. Terus keluar font yang aku dah download.

 6. And now, you're done !
 
thankyou ;) 👏

tyy
6/7 

Monday, 24 April 2017

A girl #1


Once upon a time, there was this girl who live happily without any doubts. The only problems she faced were all about friendship and she handled them successfully. She did well in her studies too. No family problems and her life was incredibly amazing. She did not want anything else.

Until fate met her with a boy. Her life turned upside down. A boy who once her friend - online friend in FunBase as both of them went to different schools. She was in a daily national school (SK) and he was just a Malay boy who can speak japanese fluently. After three years in high school, they both reunite again - only through an online social network chat, FunBase. Well, this proves that internet do us a favour despite being a negative influences to teenagers.

They became friends and shared everything together like best friends usually do. But, a thing about them is their friendship was a secret. A secret that only both of them knew because she thought that their friendship was just a very simple matter and also she had to consider the feeling of her friend - who happened to be his girlfriend. She still remembers that they always spent time talking and sharing about each other's life only at the night in the month before Syawal. She would signed in her FunBase in her mother's Acer laptop 💻 and seeing through the feeds to know about the updates from her long-lost family and friends. He would chat her and asked about her day. The first day they chat was the day after the School Sports Day. He was not satisfied because a boy from Level 2 ruined their marching uniform team - School Teens Cadet by falling down under the hot sun and caused their team lost to Islamic Girls Union. Even they were not in the first place but they managed to get second place. That was what the girl said to calm the boy and their conversation kept going next several weeks. 



-to be continued

Friday, 2 December 2016

REVIEW: Face Mask Real Nature TheFaceSHOP ( Lemon )

huhu

HI assalammualaikum.

Yela budak habis sekolah dah, jakun sampai tahap kalau boleh nak buat semuaaaaaaaa benda 🙈🙈

So hari ni, kita meng-try nge-test cuba cuba benda baru. budaks barus naks ups (mei ajar cakap camtu)
Terus cerita jelah, so 28 hb hari tu aku order 3 masker daripada lazada, then petang tadi dah dapat.
(servis lazada sangatlah tiptop gilosssss) 

------> nah link LAZADA.com.my

Malam ni eksaited terus pakai, tak menyabow nak tunggu sejuk ke apa ke.

Lemon Face Mask Real Nature from The Face Shop
@Lazada for  RM15.60 (2 pieces)  

💕 untuk : mencerahkan kulit, bekalkan vitamin C, sekatakan tona gelap




 So manja kan kulit yang dah eeeee sangat dah ni. huhu



SO FAR?
  • not bad , essence dia sangat lah banyak, kalau dah pakai masknya, jangan buang dia punya wrapper, hah tuang habis habis kat muka, sebab banyak gila, melimpah. So boleh pakai kat muka tepek tepek lagi, tangan, bahagian leher leher tu.
  • no irritation
  • no redness sebab muka aku sensitif but this one gives no harm.


 4.5 out of 5 stars 🌟


 3 dec
-tyy 
 

Tuesday, 29 November 2016

settle SPM

Assalammualaikum

yey  ! Hamba dah habis spm , officially not a student anymore.

Tadi paper chemist , agak tricky sikit paper 1, tapi sampai paper 2, alhamdulillah, sangat lah boleh jawab. But, bila paper 3, guess apa jadi? 240 haiqal and kai bin dah step out keluar bilik peperiksaan dah 😂  , lepas tu ramai-ramai ikut. Mana taknya kimia paper 3 spm tahun we ols ni adalah yang tersenang berbanding latihan kitorang selama ni.
Kitorang punyalah expect experiment sabun ke, elektrolisis ke apa ke sekali keluar ini !

( klik gambar )
 Ehek ! Eksperimen kertas 3 yang sepatutnya kitorang buat sendiri, kali ni dia main main pula dengan kita , pergi suruh ULANG BALIK je . So kitorang ulang balik je lah, guna radas bahan macam dalam gambar tu, cuma bezanya logam dengan larutan garam tu ambik je apa apa.
 Perh! Thts cool 😝


So, thts it ! Kitorang dah habis sekolah and aku boleh buat apa je apa aku nak lepas ni yey!
(padahal semalam paper chemist belum start lagi, ibu dah book awal awal suruh tolong kemas baju angah and family 🙄)


APA NAK BUAT LEPAS NI?
 Duduk rumah lah, goyang kaki, layan novel, layan semua benda yang terbantut .




Tapi ! Muahaha , kawan saya seorang ni last dia esok sebab ambik Ekonomi Asas. So goodluck humeirah . Moh kita ketawakan dia 😛
 


BUT  --
 Hari ini juga, dalam aku gembira melepaskan sesuatu yang dah lama aku nak lepaskan, aku juga kena lepaskan sesuatu yang tak pernah terlintas aku nak lepaskan. Hari ni, aku belajar bagaimana untuk jadi seorang perempuan yang betul-betul perempun. Aku betul tercabar. Aku gagal sepenuhnya untuk pertama kali, dalam hidup aku. Aku kena bangun, move on. Takda apa lagi dah, dia tak perlu aku

Terima kasih.  SANGAT. 
TC.

 
 

 29 nov
 - tyy