Tuesday, 29 November 2016

settle SPM

Assalammualaikum

yey  ! Hamba dah habis spm , officially not a student anymore.

Tadi paper chemist , agak tricky sikit paper 1, tapi sampai paper 2, alhamdulillah, sangat lah boleh jawab. But, bila paper 3, guess apa jadi? 240 haiqal and kai bin dah step out keluar bilik peperiksaan dah 😂  , lepas tu ramai-ramai ikut. Mana taknya kimia paper 3 spm tahun we ols ni adalah yang tersenang berbanding latihan kitorang selama ni.
Kitorang punyalah expect experiment sabun ke, elektrolisis ke apa ke sekali keluar ini !

( klik gambar )
 Ehek ! Eksperimen kertas 3 yang sepatutnya kitorang buat sendiri, kali ni dia main main pula dengan kita , pergi suruh ULANG BALIK je . So kitorang ulang balik je lah, guna radas bahan macam dalam gambar tu, cuma bezanya logam dengan larutan garam tu ambik je apa apa.
 Perh! Thts cool 😝


So, thts it ! Kitorang dah habis sekolah and aku boleh buat apa je apa aku nak lepas ni yey!
(padahal semalam paper chemist belum start lagi, ibu dah book awal awal suruh tolong kemas baju angah and family 🙄)


APA NAK BUAT LEPAS NI?
 Duduk rumah lah, goyang kaki, layan novel, layan semua benda yang terbantut .




Tapi ! Muahaha , kawan saya seorang ni last dia esok sebab ambik Ekonomi Asas. So goodluck humeirah . Moh kita ketawakan dia 😛
 


BUT  --
 Hari ini juga, dalam aku gembira melepaskan sesuatu yang dah lama aku nak lepaskan, aku juga kena lepaskan sesuatu yang tak pernah terlintas aku nak lepaskan. Hari ni, aku belajar bagaimana untuk jadi seorang perempuan yang betul-betul perempun. Aku betul tercabar. Aku gagal sepenuhnya untuk pertama kali, dalam hidup aku. Aku kena bangun, move on. Takda apa lagi dah, dia tak perlu aku

Terima kasih.  SANGAT. 
TC.

 
 

 29 nov
 - tyy

8 comments:

  1. Yeayyyy ! Samalah dh freedom :D Goodluck Izzati for your future :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeyy , berjenuh juga la T.T , goodluck too dear .

      Delete
  2. all the best awak,spent time more dgn family and friends,nanti susah nak jumpa,tambah2 kalau dah study jauhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah , nak guna habis habis masa terlopomg lopong ni >.<

      Delete
  3. Akk pernah lalu sklh ni kalo g umah kakak akk. :)

    ReplyDelete
  4. tahniah ! lepas ni boleh goyang kaki, enjoy puas2 sebelum masuk uni okay

    ReplyDelete
    Replies
    1. goyang kaki hanya bila selesai tolong ibu buat house chores kahkah

      Delete